Tips om je huid te voeden van binnenuit.

Hey, me again.

A HEALTHY OUTSIDE STARTS FROM THE INSIDE.
We willen er allemaal goed uitzien…en liefst zo lang en zo goed mogelijk! Wellicht is het jullie niet bekend dat mijn partner Axelle schoonheidsspecialiste is. We zitten dus met een kenner in huis die gepassioneerd is door de schoonheidszorgen. Ze is niet het type dat zomaar alle producten in huis haalt die zich voordoen als zijnde anti-aging. Ze volgt bijscholing en doet grondig onderzoek of de producten wel degelijk de juiste ingrediënten bevatten die je huid echt nodig heeft. Zoals ik bepaal wat er in de koelkast komt, bepaalt zij wat er in de badkamer komt. En onze paden kruisen elkaar dikwijls (en gelukkig niet alleen op dat vlak). Ze wijst me er vaak op dat bepaalde voeding echt wel belangrijk is voor de gezondheid van je buitenkantje.

BE THE SUNSHINE
Elk voorjaar wanneer de zon er voor het eerst goed doorkomt, krijg ik een preek over hoe ik me moet beschermen. Want ja ik ben een ‘ginger’ en ik hou van de zon, maar mijn gevoelige huid jammer genoeg niet. Geloof het of niet, maar de bescherming begint al van binnenuit. Hydrateren hydrateren en nog eens hydrateren. Er is ook voeding die gunstig en nuttig is als zonbescherming: rode groenten, wortelen, groene thee, pure chocolade en zalm. Axelle kiest altijd een crème die beschermt tegen de zon zonder irriterende stoffen (parfum, kleurstoffen, plantenextracten), maar met een goede filter. Vergeet niet dat zonneschade zeer gevaarlijk is en niet volledig te herstellen valt. En daarenboven versnelt het de huidveroudering. Rimpels dus…

FOREVER YOUNG
Uiteraard wil iedereen liefst zo lang mogelijk jong van geest blijven, maar ook onze huid willen we zolang mogelijk jong houden. En… dat begint al van jongs af aan met het hydrateren. Voorkomen is beter dan genezen, hé. Dagcrème en nachtcrème krijg ik (met enige zin voor overdrijving…) dagelijks naar mijn hoofd geworpen. 

Graag hierbij enkele tips die je kunnen helpen om de juiste keuze te maken: 

- SPF in de dagcrème tegen zon en antioxidanten tegen vrije radicalen. Hoge dosis peptiden en vitamine A&C. Geen parfum! En de oorsprong best natrekken (zoek het liefst niet te ver)!...

- De nachtcrème mag iets rijker zijn met herstellende eigenschappen. Die is vaak “vettiger” bij het smeren.

Daarnaast kan je er ook nog een serum aan toevoegen. Hier raadt Axelle wel aan om dit door een specialist uit te kiezen. Deze is voor iedereen anders.

Je kan de kenner des huizes ook altijd volgen op Instagram @axelle’sbeautybar. Daar deelt ze leuke info en tips om elke dag te stralen.

Maar ook hier kan je uit de juiste voeding heel veel voordeel halen. Eigenlijk kan je de huid zien als de spiegel van je gezondheid. Wanneer je huid veroudert, neemt de weerstand van je huid af. Je huid wordt minder elastisch en verslapt met rimpeltjes tot gevolg. Met simpele tips en tricks kan je de huid voeden van binnenuit.

De meest belangrijke eiwitten die onze huid bevatten zijn elastine en collageen. Dat laatste doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen, want het is alom tegenwoordig. Het is een natuurlijk supplement dat vandaag in veel vormen te verkrijgen is. En ja… het staat ook bij ons in de kast. 

De specialist des huizes is immers grote fan. 

Enkele voorbeelden van natuurlijke voeding die ook bijdragen tot het behoud van een gezonde huid:

  • Havermout (bevat silicium, een belangrijke bouwsteen om je huid elastisch te houden)
  • Groene thee en koffie (antioxidanten, die helpen vrije radicalen te neutraliseren. Het zijn die agressieve stoffen die de veroudering in de hand werken.)
  • Bessen, kiwi’s, wortelen, zoete aardappelen, tomaten, avocado’s… groenten en fruit in het algemeen (bevatten sterke antioxidanten zoals vitamine A,E,C).
  • Noten, volkoren producten, eieren, vis en vlees ( bevatten vitamine B en die versterken de huidcellen)
  • Goede vetten (olijfolie, vette vis, avocado, kokosvet…)

 

Er zijn natuurlijk ook een paar gevaren voor je huid. Hier ben ik weer met mijn lichte fobie voor suiker. Suiker die de bloedsuiker snel doet stijgen is nefast. Het hecht zich vast aan het collageen, waardoor het minder elastisch wordt. Hierdoor ontstaan er sneller rimpels.

Uitdroging veroudert de huid ook veel sneller. Wie is de koning in het uitdrogen? Alcohol. 

Als je alcohol bant, krijg je op korte termijn minder puistjes en vlekjes in het gezicht. Google maar eens naar voor en -na foto’s van het gezicht na tournee minerale. Niet verschieten, hé. 

Conclusie is dus opnieuw dat natuurlijke voeding de basis is. 

Als alles goed zit, kan je uiteraard gaan supplementeren om zowel van binnen als van buiten te ‘shinen’.

Thank me later!

Cioakes, byekes

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd