De leukste eettentjes in AMSTERDAM...

De 80/20 regel heb ik al vaker uitgelegd… 80% van de voedingstoffen die ik inneem, zijn bewust gezonde keuzes. De overige 20% zijn diegene waar ik naar verlang. En dat varieert van koffiekoeken van de bakker, een etentje op restaurant, frietjes van de frituur tot een paar pintjes na een voetbalwedstrijd.

Maar ook dan maak ik wel de juiste keuzes. Ik zoek immers plekjes waarvan ik weet dat alles met  liefde gemaakt wordt. In Amsterdam bijvoorbeeld. Iets meer dan een jaar geleden was ik er voor het eerst. Een regenachtig weekend, een aanslag in de Applestore en daarbovenop nog wat ambetante coronaregels. Ondanks deze serieuze ‘dompers’ was het er fantastisch. Meteen mijn hart verloren aan een stad waar iedereen zichzelf kan zijn. Passie voor voeding, kunst, sport, architectuur of mode… voor iedereen wat.

Die 80/20 regel probeer ik ook te gebruiken in het dagelijkse leven, al is dat niet altijd even gemakkelijk. HABITES is mijn passie, die ook een stuk staat voor mijn persoonlijke ontwikkeling (nieuwe mensen leren kennen, mezelf leren kennen, mensen inspireren, fouten maken…). Het is ook  een dagelijkse zoektocht naar manieren om meer mensen bewust te maken van wat echt gezond is. Als we dan een weekendje erop uit trekken, is het moeilijk om dat uit te schakelen. Ik zou zelfs durven stellen dat een stad als Amsterdam mij enorm veel mentale energie en nieuwe inspiratie geeft.

Als ik op fysiek vlak wat rust wil inbouwen, weet ik ondertussen al dat ik geen loopschoenen mag meenemen. De eerste keer dat we er waren, lagen mijn loopschoenen in de auto en op maandagochtend ging ik lopen in het Vondelpark. Wauw… om 8 uur was dat geen park, maar een fietssnelweg voor mensen die in of rond de stad wonen.  Studenten richting school, bankiers richting job, personal coaches onderweg naar hun klanten en mama's met de bakfiets die hun kinderen wegbrengen… Zalig om te zien!

Loopschoenen dan maar terug opgeborgen en te voet de stad ingetrokken. Van de 9 straatjes (onze favoriete wijk met leuke eettentjes en gezellige boetiekjes) naar De Jordaan tot aan De wallen. Brugje op en af en winkeltje in en uit. Als we een citytrip doen, kiezen we er bewust voor om zoveel mogelijk te stappen. Zo zie je veel meer van de stad en verbrand je nog wat calorieën ook. Dat is en goeie zaak als je wil genieten van de lokale toppers! En die zijn er zeer zeker!

Ondertussen zijn we al twee keer terug geweest en hebben we al heel wat leuke plekjes ontdekt:

  • Ree7

Heerlijke ontbijtgerechtjes, gezonde of minder gezonde keuzes in een gezellig interieur middenin de 9 straatjes. En de bordjes zien er mega cool uit!

  • Pluk

Gelijkaardig concept al Ree7. Heerlijke pancakes, toasts, cappuccino en ga zomaar door. Tof zitten in de gezellige kleine zaakjes in de 9 straatjes

  • Het koekemannetje

Moet je gewoon doen. Dagelijks heerlijke koeken… met liefde gebakken, vers en heeeerlijk! Niet te vergelijken met een koekje uit de supermarkt. De beste koek die ik ooit gegeten heb!

  • Ron gastrobar

Als je heerlijk wil tafelen in een trendy stijl, dan is dit de plaats waar je zeker eens moet langsgaan. Een tip reserveer op voorhand. Wij kozen allemaal kleine gerechtjes waardoor we overweldigd werden door heel veel fantastische smaken! Meer dan verdiend beloond met een michelinster

  • The Avocado Show

Avocado… de superfood van het moment. Misschien wel teveel van het goede voor de natuur. Maar als je ervan houdt, is The Avocado Show echt wel ‘a nice place’ om eens langs te gaan. Alles wat je kan bedenken met avocado is er te krijgen en dat in een mega leuk concept gegoten. TOP!

  • De Hallen

Gerechtjes uit alle hoeken van de wereld. Streetfood in een mega gezellige sfeer. Voor het eerst een boabun gegeten en dat was genieten met grote G.

  • Mitts

Wij zijn grote fan van de Libanese keuken en dit is echt een aanrader. Hier proef je zowel die  typisch gezellige Amsterdamse sfeer als fantastisch lekkere Libanese klassiekers. Stel je open en bestel gewoon van alles een beetje.

  • Rainbowls

Bijna elke dag maak ik thuis een yoghurt bowl dus deze moest ook getest worden. Super leuke bowls in een klein gezellig pandje met een heerlijke losse sfeer. Ideale powerfood om te verdwalen in de stad.

  • Bar botanique

Ideale plaats voor een hapje en een drankje s’ avonds… niets moet alles mag. Lekker gezellig borrelen en toffe gerechtjes. Ook veel keuze voor de vegan fans.

  • Moak

Pancakes, dat is echt iets waar we verzot op zijn. Daarom is deze plaats ook weer een toppertje voor ons. Losse Amsterdamse sfeer met heerlijke keuzes. Enjoy!

 

Doe mij en jezelf een plezier wanneer je in Amsterdam bent en ga eens langs bij één van deze toppers. En er zijn er nog zoveel meer. Dit zijn (voorlopig) mijn favorietjes, maar als jij aanraders hebt, laat ze mij gerust weten!

Doei en tot binnenkort…

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd