About us

Samen met een team van deskundigen (bakker, diëtist, verpakking specialist) stelden wij onze producten samen. Maar hoe kwam dit tot stand?

Ik wil zoveel mogelijk mensen bewust maken wat echt gezond is.

Tijdens die ambetante covid periode zat ik thuis te herbronnen. Heel veel bad vibes. De focus lag op vaccinatie en het virus. Jammer genoeg niet op het lichaam waar het virus zich in vastbeet. Dat frustreerde mij en deed me inzien dat mensen leren hoe ze gezond kunnen leven mijn missie is.

Onlangs las ik in artikel met deze titel: “67.6% van de Vlaamse mannen heeft overgewicht.” Dat is natuurlijk niet de enige waardemeter van ‘gezond zijn’. Slaap, stemming, energiebalans zijn een paar andere checkpoints van je gezondheid. Een klassiek voorbeeld is de alom bekende wielertoerist. Die sport veel (wat ik alleen maar aanmoedig) en verbrandt dus veel calorieën door het fietsen, maar heeft zeer weinig spieren. Een Leffe of 5 na het fietsen draagt daar ook niet bij…  Het gevolg daarvan is dat je als mager persoon ook ongezond kan zijn. Je gewicht is laag maar je hebt wel een te hoog vetpercentage. 

Aan de basis van dit alles ligt je voeding. De brandstof voor je lichaam en geest. In een dieselwagen doe je ook geen benzine, toch?

Dit alles zette mij ertoe aan om van mijn passie mijn beroep te maken. Mijn passage op de schoolbanken was geen succes. Een deel zijn van de kudde is niet iets waar ik mij goed bij voel. Toen ik als jobstudent de horeca ontdekte waar veel werken gelijk stond aan veel verdienen, verleidde me om de schoolbanken vaarwel te zeggen. En ik heb dat ook altijd zeer graag gedaan. De interactie met de klanten, veel nieuwe mensen leren kennen. Een mooie tijd. Maar ik voelde dat er een vuur in mij brandde, ik wou gaan ondernemen.

Covid zorgde uiteindelijk wel voor de reset waar ik op zoek naar was.  Ik volgde mindfulness, nog meer sporten en verdiepte me nog meer in gezonde voeding. Mijn missie stond vast: mensen bewust maken wat echt gezond is. Een visie uitschrijven was mijn volgende opdracht.

  • Suikerarm
  • Natuurlijke voeding
  • Duurzame energie
  • Geen toevoegingen
  • Vegan
  • Zo weinig mogelijk verpakking

HABITES was geboren… YOUR HABITS, OUR BITES (Jouw gewoontes, onze voeding).

Oké, je hebt alle soorten diëten voor een quick fix om snel af te vallen. Op  korte termijn werkt dit vaak, maar op lange termijn loopt het dan weer mis. De basis om op lange termijn gezond te leven, is simpel. Natuurlijke voeding zonder toevoegingen. We beginnen met de belangrijkste maaltijd per dag.

 

 

SKIP THE DIET, JUST EAT HEALTHY