De zoete en zoute zondes van Diego.

Net als iedereen, heb ook ik uitspattingen.

En dan word ik er uiteraard op gewezen… “Ah Diego, healthy lifestyle”?  

Jaaaaaa, ook ik zondig al eens. Wel minder en minder omdat ik me ervan bewust ben dat ik na een cheatmeal of apero vermoeid ben. Door dat bewustzijn geniet ik er wel meer van als het eens gebeurt. In mijn ogen gaat het om een mentale keuze. Wanneer je echt eens zin hebt in pizza, een ijsje of een fris pintje… doe het gewoon en geniet ervan. Pijnig jezelf niet door er dagen aan te denken en te stressen.

Ik probeer mezelf steeds duidelijk te maken dat dit niet altijd kan, omdat de fysieke en mentale gevolgen er wel degelijk zijn. Het hoge aantal kilocaloriën zorgt ervoor dat je op lange termijn overgewicht kan krijgen en de ongezonde ingrediënten hebben wel degelijk een effect op alles: je huid, organen, slaap, mindset…

Wat je mij bijna nooit zal zien eten, zijn chips of andere processed food snacks. Deze hebben immers maar één doel: dat je er meer gaat van eten. Het is eigenlijk schrijnend dat je zomaar ongezonde voeding op de markt kan brengen en er ook nog reclame mag voor maken, terwijl het alleen maar de mensen ziek maakt.

Wij dus NIET, wij hebben maar één doel. Mensen ervan bewust maken wat ECHT GEZOND is.

Minder suiker, minder onleesbare ingrediënten. Meer echte voeding. Aan 80% van wat je in de supermarkt vindt, heb je niets… 100% van de ingrediënten in onze producten kan je lichaam goed gebruiken.

De boog kan uiteraard niet altijd gespannen staan en geef maar eens toe aan je cravings. Ik zal je de mijne verklappen. Hieronder vind je de stoute dromen van Diego:

  • Alles wat je kan vinden in een bakkerij kan je mij wel eens plezieren.
  • Als Belg ben ik uiteraard dol op onze frietjes!
  • Om even te ontstressen kan ik wel genieten van een paar bacotjes (rum-colazero).

Zoals ik je eerder alk vertelde, doe ik het wel veel bewuster dan vroeger. Gefrituurd eten beperk ik tot 1 keer per maand, omdat dit echt (net zoals die bacotjes) een aanslag is op mijn lichaam.

Ik ken mezelf… na een overwinning op zaterdag met mijn voetbalteam zouden er dat al snel een paar te veel worden.

Daarna duurt het toch een paar dagen om hiervan mentaal te herstellen. Dus beperk ik dit ook zoveel mogelijk. Op onze vrije dag gaan we vaak richting Gent, Antwerpen of  Brugge en dan durf ik wel eens een bakkerij binnenstappen. Pure ambacht met liefde gemaakt… daar kan ik 200% van genieten.

By the way…op 5 december ben ik jarig en als je me wil plezieren, stuur dan gerust een gebakje of een koffiekoek.

Voor mij is het grootste gevaar vooral de hoeveelheid. Het ligt een beetje in mijn aard dat ik onverzadigbaar ben. Ik moet bijgevolg goed bijhouden wat ik ongeveer mag eten. Het is een dagelijkse strijd, want ik zou blijven eten. Doordat ik bezig ben met mijn mentale gezondheid is dat iets waar ik me heel bewust van ben. Nooit voldaan, verslavingsgevoelig… eigenschappen waar ik moet voor opletten. Juist daarom vind ik het zeer belangrijk om bezig te zijn met je mentale welzijn. Dan weet je welke triggers gevaarlijk zijn…

Wat hebben we nu geleerd vandaag (ken ik precies van ergens)

  1. Wees bewust van wat ongezonde voeding met je doet
  2. Als je er eens echt zin in hebt… doe het ook.

Jezelf mentaal pijnigen door constant te denken aan wat je allemaal niet mag eten, zorgt voor stress.

  1. Kies voor iets lekkers dat met liefde gemaakt is.
  2. Wees bewust van je triggers.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd