HABITES

Hallo,

Diego wat ga je doen? Ik wil zoveel mogelijk mensen bewust maken wat echt gezond is.

Tijdens die ambetante covidperiode zat ik thuis te herbronnen. Heel veel bad vibes. De focus lag op vaccinatie en het virus. Jammer genoeg niet op het lichaam waar het virus zich in vastbeet. Dat frustreerde mij en deed me inzien dat mensen leren hoe ze gezond kunnen leven mijn missie is.

Onlangs las ik in artikel met deze titel: “67.6% van de Vlaamse mannen heeft overgewicht.” Dat is natuurlijk niet de enige waardemeter van ‘gezond zijn’. Slaap, stemming, energiebalans zijn een paar andere checkpoints van je gezondheid. Een klassiek voorbeeld is de alom bekende wielertoerist. Die sport veel (wat ik alleen maar aanmoedig) en verbrandt dus veel calorieën door het fietsen, maar heeft zeer weinig spieren. Een Leffe of 5 na het fietsen draagt daar ook niet bij…  Het gevolg daarvan is dat je als mager persoon ook ongezond kan zijn. Je gewicht is laag maar je hebt wel een te hoog vetpercentage.  

Aan de basis van dit alles ligt je voeding. De brandstof voor je lichaam en geest. In een dieselwagen doe je ook geen benzine, toch?

Dit alles zette mij ertoe aan om van mijn passie mijn beroep te maken. Mijn passage op de schoolbanken was geen succes. Een deel zijn van de kudde is niet iets waar ik mij goed bij voel. Toen ik als jobstudent de horeca ontdekte waar veel werken gelijk stond aan veel verdienen, verleidde me om de schoolbanken vaarwel te zeggen. En ik heb dat ook altijd zeer graag gedaan. De interactie met de klanten, veel nieuwe mensen leren kennen. Een mooie tijd. Maar ik voelde dat er een vuur in mij brandde, ik wou gaan ondernemen.

Covid zorgde uiteindelijk wel voor de reset waar ik op zoek naar was.  Ik volgde mindfulness, nog meer sporten en verdiepte me nog meer in gezonde voeding. Mijn missie stond vast: mensen bewust maken wat echt gezond is. Een visie uitschrijven was mijn volgende opdracht.

  • Natuurlijke voeding
  • Geen toevoegingen
  • Geen bewaarmiddelen
  • ECHT gezond
  • Bewust verpakken
  • Gewoontes

HABITES was geboren… YOUR HABITS, OUR BITES (Jouw gewoontes, onze voeding).

Oke je hebt alle soorten diëten voor een quick fix om snel af te vallen. Op  korte termijn werkt dit vaak, maar op lange termijn loopt het dan weer mis. De basis om op lange termijn gezond te leven, is simpel. Natuurlijke voeding zonder toevoegingen. We beginnen met de belangrijkste maaltijd per dag.

 

 

SKIP THE DIET, JUST EAT HEALTHY

Het ontbijt.

Het tijdstip van het ontbijt, daar kunnen we nog over discussiëren. Bij mij is dat normaal rond de middag. Ik kom daar in een volgende blog nog wel eens op terug. Het ontbijt dus. De winkelrekken staan vol met ontbijtgranen vol suiker. Een kommetje binnen en tegen 10uur je eerste energiedipje, dan een lekker koekje vol suiker en een energydrink of een colaatje en zo gaan we de hele dag door. Doe het anders aub. Start bijvoorbeeld met een kommetje yoghurt, een beetje fruit en granola (zonder toegevoegde suiker). Een natuurlijke bron van duurzame energie. Als hobbykok en healthfreak stelde ik een granola samen die natuurlijk, lekker en gezond is. Na testen, proeven en vergelijken met andere granola’s kreeg ik groen licht van een paar voedingsdeskundigen.

Een energydrink die zit vol cafeïne en wat is nu het meest natuurlijke product vol cafeïne. KOFFIE. Zo simpel is het. Zoek het niet te ver en kies voor een kwaliteitsvolle koffie. Die zorgt voor een stimulerend effect op concentratie en geeft een gevoel van verhoogde energie. Een nadeel van koffie is wellicht dat het voor maagklachten kan zorgen. Hiermee ging ik aan de slag. Ik stelde een koffiemelange samen met premium bonen die traag gebrand worden, waardoor de koffie zacht is voor de maag. Mijn mama, dagelijks koffiedrinker, heeft sinds het drinken van onze koffie geen last meer van haar maag. Heerlijk toch!

Daarnaast wil ik ook nog het probleem van frisdrank aanpakken. Eet calorieën maar drink ze niet. Drink water of vervang het misschien eens door thee. Maar let ook hier op. Veel theezakjes zitten ook vol toevoegingen (suiker en oliën om de smaak te versterken). Losse thee dus, puur natuur. Je kan er nog een koude versie mee maken ook. Healthy icetea…  Kijk gerust eens in de webshop om onze verse theetjes te ontdekken die ook tal van gezondheidsvoordelen hebben.

Dit is het begin van mijn verhaal, van ons verhaal… want het draait hier rond jullie. De gezonde keuzes die jullie maken om voor een beter leven te kiezen. Daar wil ik jullie graag bij helpen! 

Via HABITES kan ik die passie op mijn eigen manier met jullie delen. Stap voor stap hoop ik jullie te inspireren en te beïnvloeden om te kiezen voor een gezonde levensstijl.

Ik ga hoe dan ook door, maar ik besef maar al te goed dat de weg nog lang is. Dat geeft me echter  heel veel energie om keihard door te gaan. En eerlijk gezegd… het is niet altijd rozengeur en maneschijn , want soms heb ik wel eens het gevoel dat ik vecht tegen de bierkaai. Daarin helpt mindfulness mij om het vuur in mezelf terug te vinden en opnieuw te knallen!

Dat gaan jullie ook doen… knallen, gezonde keuzes maken en soms eens kiezen voor datgene waar je eigenlijk echt naar verlangt. 80/20 remember…

Tot de volgende en merci om mijn story te lezen!

1 reactie

Diana

Ik heb cvs en fybromyalgie en door mijn voeding aan passen en gezonder te beginnen leven kan ik vertellen dat ik minder moe en minder pijn heb ,ik ben niet genezen maar het is draaglijker geworden ,en ik vertel dit niet als mama maar als een tevreden klant ,dank u wel

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd