Stappenplan voor meer stappen.

Bonjour a tous!
Waarschijnlijk zit je klaar om dit bericht te lezen?  Zitten dus… iets dat we de dag van vandaag allemaal veel te veel doen! Dan gaan we daaraan werken hé. Let’s go!


Just move.
Ik ben ervan overtuigd dat er drie werkwoorden zijn om je ‘health on point’ te houden of terug op niveau te brengen: ETEN, BEWEGEN, SLAPEN. Werkwoorden… dus daar moet aan gewerkt worden! Vandaag richt ik mijn pijlen op BEWEGEN. Ik ga het simpel houden. (Nog) geen sprake van sportoefeningen, dure toestellen of benodigdheden.

Walk in the park.
De meesten onder ons hebben het geluk dit te kunnen doen: wandelen. Als we terug keren naar de oermensen, zien we dat die geen padelclub of fitnesscenter hadden om te bewegen. Maar als we de geschiedenis induiken dan merken we dat die oermens toch wel oersterk was. (“Oersterk” is trouwens ook een leuke pagina om te volgen op social media) Tegenwoordig hebben velen onder ons een zittend beroep. We zitten elke dag veel meer en veel te lang dan eigenlijk goed is.

Step by step
Met simpele basisgewoonten kan je al een ferme bijdrage leveren aan je gezondheid. Ik geef je daarom enkele leuke tips om je dagelijkse aantal stappen op te drijven. En geloof mij… kleine veranderingen maken een groot verschil!

 1. Parkeer je auto verder dan je wil.
  We kennen het allemaal… 5 minuten rondrijden om de auto zo dicht mogelijk te parkeren bij de plaats waar we moeten zijn. Als je die auto van jou meteen iets verder parkeert, kom je op hetzelfde moment aan op je bestemming en heb je er nog een korte wandeling gratis bij.
 2. Neem de trap i.p.v de lift.
  Keep it simple… een kleine aanpassing. Ik hoor je al denken… de lift is toch veel sneller! Inderdaad, maar je hebt vast en zeker niet gedacht aan de tijd dat je staat te wachten op de komst van die lift. En wist je dat je per verdiep gemiddeld 3kcal verbrandt.
 3. Doe mini wandelingen buiten.
  Heb je even pauze, ga dan naar buiten. Geniet van de frisse lucht en doe even een korte wandeling. Dat zijn amper een paar minuutjes, maar je krijgt hier zoveel mentale energie voor terug! Wij namen een hondje in huis en ze is altijd zielsgelukkig als ze even naar buiten mag. Dat helpt ook natuurlijk.
 4. Wandel tijdens het wachten.
  Wachten bij de garagist, wachten op de printer, wachten terwijl de kinderen op woensdagmiddag aan het voetballen zijn, wachten bij de kapper…. Tijdens deze wachtmomenten kan je gerust wat rondwandelen in plaats van een stoeltje op te zoeken om neer te zitten.
 5. Ontdek een stad te voet.

Toevallig was ik vorige week in Parijs en heb ik in drie dagen welgeteld drie keer de metro genomen. Ik hou ervan te voet een stad te ontdekken te voet. Je hebt tijd om rond te kijken, mooie gebouwen, leuke pleintjes en gezellige straten te ontdekken. Plekken waar je anders misschien nooit komt. Gewoon… zalig! In de ochtend een mooie wandeling maken en samen met de stad ontwaken. Dat is voor mij genieten. Op het einde van de dag gaf mijn Polar maar liefst 30.000 stappen aan. Dan mag je al eens genieten van een croissantje en een pain au chocolat.

You don’t have to go fast, you just have to go.
En op die manier kan je zelf ongetwijfeld honderd en meer tips bedenken om dagelijks meer stappen op de teller te krijgen. Ben je een competitiebeest, dan kan je een doel vooropstellen! Elke dag bijvoorbeeld tienduizend stappen zetten. Klap je dicht bij doelstellingen die je misschien niet kan halen, doe het dan op een andere manier en wees lief voor jezelf. Zoek dan naar leuke oplossingen zoals een beloning voor elke vijfduizend stappen.

Het werkwoord BEWEGEN kan je op deze manier (met enkele kleine aanpassingen of veranderingen) al een groot stuk introduceren in je leven. Aan de twee andere werkwoorden, ETEN en SLAPEN moet je uiteraard ook iets doen. Zie het als een krukje op drie poten. Als één ervan afkraakt, valt het krukje om.

Ik hoop van harte dat ik je met deze story weer een beetje kan inspireren om goede keuzes te maken. Het is en blijft mijn missie om je ervan bewust te maken wat ECHT gezond is!

Au revoir!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd