ZO WEINIG MOGELIJK VERPAKKING!

Tijdens mijn zoektocht naar de juiste verpakking voor onze producten zat ik samen met verschillende  experts. Zelf deed ik ook heel wat veel research, maar ik vond jammer genoeg veel tegenstrijdige info  over dit thema. In onze maatschappij wordt maar al te vaak gepolariseerd, denk ik dan…

De mogelijkheden om een product te verpakken, zijn ondertussen wel enorm. Het belangrijkste voor mij is de zichtbaarheid van het product. Ik verkoop een eerlijk product dat gerust mag gezien worden. WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET.

Daarom onderzocht ik verschillende pistes. Glazen potjes dragen mijn voorkeur weg, maar dat is wel een duur materiaal en er komt een omvangrijk productieproces bij kijken. Ze nemen ook veel volume in beslag en het gewicht is aanzienlijk. Het was bijgevolg snel uitgemaakt dat glazen potten op grote schaal gebruiken voor een te grote ecologische voetafdruk zorgen. Ik bracht ze wel uit als ‘voorraad-pot’ met enkele leuke quotes erop.

Kraftzakken sloot ik uit omdat ze afgesloten zijn en ik absoluut onze granola in beeld wil brengen.

  • Meer dan 25% noten
  • Havervlokken ipv havermout
  • Zaden en pitten mix

Met andere woorden, premium ingrediënten…

Het is een spijtige zaak dat het bij de mensen thuis nog vaak misloopt bij het sorteren van de kraftzak, waardoor die  in de rest-afvalzak terecht komt. Om de klant te misleiden, kiest de producent ook vaak voor een veel te grote zak met een beperkte inhoud.

In samenspraak met een verpakkingsexpert kwamen we uit bij  een gerecycleerd plasticzakje. Ik geef toe dat ik eerst nogal sceptisch stond tegenover zo’n verpakking. Ik had al gelezen dat er bepaalde stoffen kunnen vrijkomen, die wellicht de smaak van het product ongunstig beïnvloeden.   Dit gebeurt echter enkel wanneer de verpakking verhit wordt. In ons geval is dat dus niet van toepassing. We kozen voor een zakje dat superlicht is en bijgevolg een klein volume heeft. Na gebruik kan het zakje in de ‘blauwe’ afvalzak om nogmaals gerecycleerd te worden. En wat misschien nog het belangrijkste is… het zakje is volledig gevuld met onze granola. Heerlijk en eerlijk!

MEER PRODUCT, MINDER VERPAKKING…We blijven uiteraard attent voor nieuwe onderzoeken en  nieuwe materialen. Op dit moment lijken deze plasticzakjes de verpakking die het best aansluit bij onze normen en waarden. Voor andere producten kiezen we misschien voor een andere verpakking.  Want… we zijn inderdaad ook andere producten aan het uitwerken. Allemaal zeer spannend en heel leuk om mee bezig te zijn. Als lokale startup zijn er uiteraard heel wat factoren die meespelen om een nieuw product te lanceren. Ook hierin verschillen we van andere producenten. De meesten willen immers zo goedkoop mogelijk ingrediënten in een leuke verpakking gieten. Misleidende quotes erop en verkopen maar… liefst met zoveel mogelijk winst.

Ons verhaal bestaat erin om met kwaliteitsvolle ingrediënten echt gezonde voeding te maken. Uiteraard met veel liefde en passie!

Een voorbeeldje: Zonnebloemolie wordt heel dikwijls gebruikt terwijl dit een zeer bewerkt product is. Wij kiezen voor natuurlijke kokosolie.

Merci om weer een stukje van ons verhaal te lezen en tot snel!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd